Brisanje starih email poruka

  1. Početna
  2. Hosting obaveštenja
  3. Brisanje starih email poruka

Primetili smo da naši klijenti većina kada kreira email nalog označi da mailbox size stavi na unlimited a to znači da ako imate hosting paket od 2gb da će email poruke stizati dok se ne napuni ceo hosting nalog i time blokirati sami sebi nalog.

Kako smo takođe primetili da korisnici uopšte ne brišu stare poruke koje im verovatno ne trebaju, pričamo o jako jako starim email porukama.

Stim u vezi odlučili smo da pomognemo našim klijentima da oslobode svoj prostor i time spreče automatsku suspenziju naloga zbog starih email poruka. A to ćemo uraditi tako što će jednom mesečno pokrenuti automatsku skriptu koja će obrisati stare email poruke, starije od 90 dana.

Znači automatski će se jednom mesečno brisati poruke starije od mesec dana.

Nadamo se da će vam ovo pomoći da se više vremena posvetite svom sajtu i napretku a ne kontroli starih email poruka i sličnih stvari.

Prvo pokretanje alata za brisanje starih email poruka biće od 5 jula i svakog petog u mesecu vršiće se provera i brisanje starih email poruka.

 

Šta ako su mi potrebne te stare email poruke? Sve bitno čuvam u njima?

Rešenje kod ovakve situacije je jednostavno. Svaki email klijent ili webemail koji imate kod nas omogućava backup emailova. Pa samim tim možete da uradite backup starih poruka ili onih najbitnijih ili da svoj email klijent podesite da preuzima email poruke pomoću POP konekcije na vaš računar.

Ovim neće biti obrisane starije poruke od 90 dana.

Ukoliko imate bilo kakvih nejasnoća mi smo tu svakog dana od 9 ujutru do 1 uveče pa ćemo vam pomoći i oko ovog slučaja.

Djordje
Share