O nama

Mi radimo isto što i drugi samo što to radimo bolje! 

 

Ta rečanica je u stvari ono što nas opisuje.

Naš kvalitet je u tome što smo celu filozofiju hostinga okrenuli ka sajtovima a ne ka zaradi. To u prevodu znači da je kvalitet ono što je presudno kod nas.

To nije samo marketinški trik nego jednostavna potreba jer se mi od starta  bavimo izradom sajtova i sajtove koje radimo i održavamo hostujemo na istom tom serveru gde postavljamo sajtove ko poruči hosting.  Ukoliko nešto ne bi funkcionisalo kako treba pre svega bi se žalili korisnici koji su poručili sajt kod nas ili još više oni koji su nas unajmili zbog održavanja.

Kako postižemo kvalitet i zbog čega se razlikujemo od drugih?

 

Kvalitete:

 

Pre svega kvalitet postižemo tako što iznajmljujemo kvalitetne servere, ne servere zastarale i koji su na rasporadji nego servere sa novim hardverom i koji imaju dovoljno resursa da podrže i najzahtevnije sajtove.
Druga stvar kada je u pitanju kvalitet jeste da svaki server kada dostigne konstatno cpu opterećenje load 1, mi na tom serveru više ne postavljamo dodatne sajtove ili dodatne naloge već zakupljujemo novi server.

 

Razlika od drugih:

 

Kada je u pitanju razlika od drugih kada smo mi došli na tržište hostinga i kada smo svoje usluge hostinga omogućili svima u Srbiji nije postajala podrška putem LiveChat-a. Mi smo to prvi uveli i drago nam je što su neki “manji” hosting provajderi prihvatili tu promenu i uveli i oni kod sebe da podršku pružaju putem LiveChat. Naravno tu su oni veći koji su izgradili ime i smatraju da ne moraju ništa da menjaju ali se nadamo da će i oni uvesti ovu novinu kod nas koja smatramo da je neophodna u ovom trenutku.
Druga stvar kod razlike jeste da mi radimo svakog dana od 9 ujutru do 1 uveče. Više od 95% hosting provajdera u Srbiji ima radno vreme od 9 ujutru do 17 sati. A velika većina i ne radi vikendom. Pa recimo ukoliko vaš sajt prestane da radi u petak uveče ili vam je potrebna podrška u petak uveče pomoć dobićete tek u ponedeljak ujutru što bi dovelo do toga da vaš sajt nije online 2 ipo dana što je neprihvaljivo za nas a verovatno i za vas kao klijenta.

 

Sada se pitate pa kako je moguća zarada i šta imamo od toga ako su cene duplo niže od drugih a radimo kao što radimo. 

 

Jednostavno, zarada nije tako velika kao što ostvaruju drugi hosting provajderi. Server na godišnjem nivou nas košta 1200 evra što na mesečnom nivou iznosi 100 evra. A naša zarada za taj server na mesečnom nivou iznosi 20 000 dinara. To i nije tako puno kada se pogledaju dodatni trškovi u vidu radnika i firme na mesečnom nivou.

 

Ono čemu se nadamo jeste da ćemo zadobiti poverenje drugih i da će prepoznati naš kvalitet a time će se povećati broj servera a samim tim i veća zarada sa postojećim kvalitetom i sa postojećim cenama. Jer mi volimo da radimo pa nam i prekovremeni rad ne pada teško.

 

Eto to je neka naša priča oko hostinga. A ako želite još nešto da znate javite nam se na livechat da popričamo 🙂