Kako da pristupim email adresi

Pre pristupa je potrebno da ste pre toga kreirali email adresu. Email adresa se kreira u cPanelu na hostingu. Uputstvo za kreiranje email adrese.

Kada ste kreirali email adresu, njoj možete da pristupite na više načina. Najlakši i najbrži jeste pristup preko webmail (kao što pristupate gmailu, yahoo,hotmail..). Da bi ste pristupili webmailu potrebno je da u address baru vašeg browsera ukucate adresu vašeg domena pa kosa crta i reč webmail.

Adresa webmaila je vašdomen/webmail Ako ste kupili domen tipa google.com onda bi adresa za vaše email adrese bila google.com/webmail znači samo na kraju domena dodate kosu crtu i reč webmail.

Ukoliko ste ispravno uneli kosu crtu i webmail onda će vam se otvoriti login forma za pristupanje email adresi kao na slici ispod.

webmaillogin Kako da pristupim email adresi

U prvom polju Email Address unosite vašu email adresu koju ste kreirali. Znači celu email adresu ne samo prvi deo. Primer: kontakt@vašdomen.rs
Cela email adresa sa onim ispred karaktera @ a onda vaš domen.

U polje Password unosite lozinku koju ste uneli prilikom kreiranje email adrese. Ne lozinku od cPanela, ni klijent panela, ni neku drugu nego baš onu koju ste uneli prilikom kreiranje email adrese.

Možete da pogledate članak kako da kreirate email adresu kako bi ste se podsetili kreiranje ukoliko se ne sećate.
Takođe kada kliknete na Email Accounts u cPanelu videćete već kreirane email adrese.

Drugi način pristupa email adresi

Možete da podesite program na vašem računaru, tabletu, telefonu. Uputstva za podešavanje email programa možete da pogledate u kategoriji Email pomoć koja se nalazi na dnu ovog sajta.

Zapamtite da sva podešavanja su ista bez obzira na program koji koristite. Jer su podešavanja od servera i ona važe za svaki uređaj i program.

Scroll to Top