LiteSpeed Cache Settings – Purge

litespeed10 LiteSpeed Cache Settings - Purge

Purge All On Upgrade: Ova opcija je preporučeno da bude uključena i označava da kada se uradi update wordpressa ili plugina da se obriše sve što je keširano kako bi moglo iznova da kreira novi keš verzije.

Auto Purge Rules For Publish/Update: Ovde štiklirajte All pages samo ukoliko imate sidebar dinamički kreiran i ako se menja i da bi ta promena bila vidljiva onda je potrebno da se obriše keš sa svih strana. Prilikom kreiranja keša strane onda i sidebar spada u tu stranu i zato je neophodno ovo ako se menja sidebar.

Serve Stale: Ukoliko omogućite ovu opciju svakom posetiocu će biti prikazana keširana strana dokle god se ne kreira keš nove strane koja je izmenjena. Ovo je bitno da ostane OFF kako ne bi se korisniku prikazao zastareli sadržaj neke strane. Pogotovo je bitno kada postoje obaveštenja koja mogu biti bitna za posetioce.

litespeed11 LiteSpeed Cache Settings - Purge

Scheduled Purge URL: Ovde možete da stavite linkove stranica koje želite da se tačno određeno vreme obriše keš tih strana.

Scheduled Purge Time: ovde birate kada će cache biti obrisan za URL koje ste naveli u opciji iznad.

Purge ALL Hooks: Ukoliko se u bilo kom trenutku pozove bilo koja od ovih hooks sav keš biće obrisan. Ovo je jako bitno jer svaka od ovih hooks utiče na celokupan sajt i zato je bitno da stoji sve ovo podrazumevano. A ako koristite i vi neku lično jako je bitno da dodate ovde kako bi automatski se čistio keš. U svakom slučaju i bez ovoga vi možete ručno da obrišete sav keš.

Scroll to Top