Promena memory_limit opcije i upload_max_filesize

Ukoliko imate grešku prilikom rada sajta da je kritična greška ili Allowed memory size of… to znači da je potrebno da promenite odgovarajuće parametre u PHP.INI. Kako bi ste došli do toga potrebno je da uđete u cPanel.

  • Nađemo opciju MultiPHP INI Editor, jednostavno počnemo da kucamo u gornjem uglu Multi i izaći će nam opcije kao na slici ispod.
multiphpinieditor Promena memory_limit opcije i upload_max_filesize
  • Sada kada smo otvorili potrebno je da odaberemo Domen na kome radimo.
multiphpinieditor2 Promena memory_limit opcije i upload_max_filesize

Kada izaberemo dobićemo opcije kao na slici iznad. Među njima je sve šta nam je potrebno.

Ukoliko ste dobili grešku prilikom Uploada teme ili plugina potrebno je da izmenite dva polja upload_max_filesize i post_max_size.

Ukoliko je tema veličine 30mb koju želimo da uplodujemo i postavimo onda trebamo da psotavimo više od toga postavite recimo 50mb na oba mesta i sačuvajte

Ukoliko ste dobili grešku Allowed memory size of… potrebno je da izmenite polje memory_limit. Ovde budite pažljivi nije dobro ni da se postavi neka velika vrednost nego što je potrebno jer tu vrednost vaša php procesi i aplikacija koristi pa kada stavite veliku onda može da se desi i prekoračenje drugih resursa što ponovo će izazvati nedostupnost sajta. Stoga postavite vrednost što manju moguću a da sajt radi. Ukoliko nije dovoljno 128M stavite 256M ukoliko nije ni to probajte sa 382M ako neće ni to stavite i 512M. Obično svaka tema radiće sa 256M.

  • Kada završite sačuvajte i to je to. Osvežite vašu php stranu (stranu na kojoj radite) i pokušajte ponovo upload ili nastavak rada.
Scroll to Top