IPS plaćanje

Ove godine su sve banke uvele IPS plaćanje. To je plaćanje pomoću QR koda.

Ukoliko imate mobilnu aplikaciju vaše banke onda sigurno imate i IPS plaćanje pomoću QR koda. Neke banke su to istakle odmah na početku neke su istakle kroz neke opcije ali svakako svaka mobilna aplikacija od vaše banke je ima.

Možda ste i primetili da dobijate račune za struju, telefon koji sadrže takođe kvadratić crno beli koji baš tome služi.

Zašto je ovo bolje u odnosu na plaćanje karticom

U odnosu na plaćanje karticom je bolje zato što nigde ne unosite vaše podatke kartice ili bilo koje druge, jednostavno nema nikakvog unosa.

Sledeća stvar koja ide za tim jeste da ne postoji način da pogrešite bilo šta, ni broj kartice, ni broj verifikacnije ništa. Jednostavno pošto nema nikakvog unosa onda nema šta da se pogreši.

Zašto je bolje u odnosu na obično plaćanje?

IPS plaćanje je u stvari baš to, obično plaćanje samo što skraćuje postupak kucanja. Pomoću QR koda koji skenirate samo ste preskočili taj deo oko kucanja a sve ostalo je isto. U tome i leži prednost ovoga.

Nema nikakvog unosa pa samim tim ne možete ništa da pogrešite.

Kako funkcioniše IPS plaćanje?

Prilično jednostavna stvar. Kod koji je generisan za vaše plaćanje sadrži podatke koje plaćate, broj računa firme kojoj plaćate, ime firme, iznos, poziv na broj i svrhu uplate. Kada skenirate qr kod (crno belu kockicu) sama aplikacija prepoznaje šablone i tako unosi u polja kao i kod klasičnog plaćanja gde vi sami unosite pojedinačno polja.

Ukoliko imate opciju hitno, možete i hitnim nalogom da platite i time novac bude poslat kroz minut dva tako i osoba kojoj plaćate prima novac kroz par minuta bez obzira na radno vreme i dan. Ukoliko nije korišćena opcija hitno onda novac se prima kao prilikom klasične uplate, sledećeg radnog dana u vreme radnog vremena.

Kako izgleda QR kod?

QRwebhostingsrbija IPS plaćanje
Scroll to Top