Kako da pošaljem masovni email?

  1. Početna
  2. Email
  3. Kako da pošaljem masovni email?

Masovni email ili marketing email (spam) može da se pošalje pomoću servisa koji omogućavaju masovno slanje emailova. Imajte na umu da je spam i zakonom zabranjen.
Spam je neželjena email poruka koja ima svrhu reklamiranje nekog proizvoda ili usluge.

Za potrebe ovog uputstva koristićemo sajt: https://www.mailerlite.com/pricing pomoću kog ćemo moći da pošaljemo masovni email (ne spam).

Pre svega je potrebno da se registrujete besplatno https://www.mailerlite.com/signup

Nakon registracije i verifikacije vaseg emaila idete korak dalje na njihovom sajtu kao na slici ispod:

Kada kliknete na sivo dugme Complete profile dobijete stranu gde unosite podatke tu popunite vase podatke i onda korak dalje.

Nakon čega ide klik na Request Approval dugme gde šaljete zahtev za obradu i potvrdu. Kada je ranđeno uputstvo naš nalog je odobren kroz 6 minuta.

Dok čekate odobrenje možete da kreirate kampanju i da kreirate svoj email i da postavite email adrese kojima šaljete.

Nakon što ste kliknuli na request approval dobili ste sliku iznad gde unosite vaš sajt i u sledećem koraku email kao na slici ispod.

Po završetku dobijete stranu kao na slici gde je poslat email na vašu email adresu kako bi ste potvrdili registraciju. U emailu nakon što kliknete na zeleno dugme i potvrdite možete da nastavite sa radom.

Kako da dodate email adrese na vašu listu tako što kliknete u glavnom meniju Subscribers

Zatim kliknete na Add suscribers. U sledećem koraku jednostavno upldoujete fajl za email adresama.

Listu email adresa recimo iz wordpress sajta možete da nađete preko plugina https://wordpress.org/plugins/users-customers-import-export-for-wp-woocommerce/ ili na koji god drugi način želite sačuvate i uplodujete.

Ovaj sajt ima i svoj plugin (većein većih ima svoj plugin) koji olakšava dodavanje email adresa:

Sledeći korak jeste kreiranje kampanje.

Kreiranjem kampanje dobili smo prvu stranu gde unosimo naslov u prvom polju, u drugom polju Ko šalje email i naravno vaša email adresa. Zatim idemo dalje klikom na Content.

Kada ste kliknuli na next dobijete stranu koja izgleda kao slagalica gde kreirate svoj email kako će da izgleda i šta će pisati u njemu. Kada završite kliknete na zeleno dugme Done Editing.

Nakon toga sledeći korak jeste da štiklirate listu/grupu i zatim idete next.

U ovom koraku možete da kliknete send test email da vidite kako zapravo izgleda i da niste nešto propustili. TO je moj savet svakako.

U poslednjem koraku kliknete na Send i vaš email biće poslat na listu koju ste kreirali. Zavisno od broja ovo može da potraje.

Ovde možete da pratite statistiku o vašem emailu koliko je bilo klikova i koliko njih je zapravo otvorilo a i oni koji su se odjavili sa vaše liste.

U slici iznad prikazano je kako izgleda u email klijentu vaš email.

Djordje
Share