LiteSpeed Cache Settings – Cache

litespeed5 LiteSpeed Cache Settings - Cache

Opcije koje su prikazane su omogućene u startu kao još drugih. U ovom delu nema puno objašnjanja jer sama opcija govori o kom keširanju je reč.

Cache Logged-in User: Kada je ova opcija uključena svaka strana biće posebno keširana za svakog korisnika koji se prijavio zasebno i biće mu servirana. Private cache.

Ono što bih napomenuo u ovom prvom delu jeste da ako prvu opciju Enable cache isključite time ćete i obrisati sav keš koji je kreiran.

litespeed6 LiteSpeed Cache Settings - Cache

Cache Mobile: U ovoj opciji obraćanje pažnje na Cache mobile. Ovu opciju uključite ukoliko imate zasebno mobilnu verziju sajta ili AMP. Ukoliko imate temu koja je responsive onda nemojte je uključivati jer to znači da može da na nekom računaru učita mobilni izgled i time poremeti izgled učitavanja.

litespeed7 LiteSpeed Cache Settings - Cache

Private cache URL: ova opcija je bitna ukoliko želite da uključite privatni cache za pojedine stranice. Može se koristiti za stranice koje korisnici ne bi trebalo da vide ili za stranice gde svaki posetilac treba da vidi drugu verziju stranice i u drugim ekstremno retkim slučajevima.

Force Cache URL: Ova opcija služi da keširate stranice bez obzira na podešavanja. Url koje postavite ovde biće keširane potpuno. U zavisno od drugih opcija biće keširano kao private ili public.

Force Public Cache URL: U ovoj opciji stavljate strane koje će biti keširane isključivo kao public cache.

litespeed8 LiteSpeed Cache Settings - Cache

Drop Query String: U ovoj opciji ignorišet suvišne query u linku kako ne bi bili keširani kao posebne strane. Ukoliko imate još neki query koji koristite na sajtu a ne utiče na sadržaj stranice možete ga dodati ovde.

Scroll to Top