Domain key

Prilikom instalacije i pokretanja pojaviće vam se opcija request domain key.

Šta je domain key i čemu služi? Šta je QUIC.cloud i čemu služi?

Domain key služi za povezivanje vašeg sajta sa quic.cloud servisom.

QUIC.cloud je CDN (CDN je globalna mreža servera koja brzo dostavlja podatke, koristeći cache (keš) servere kao i PoP “tačke pristupa” koji su, geografski gledano, najbliži korsniku. Vaš statički sadržaj sa sajta je skladišten na svakom od servera na mreži.).

Pomoću njega moći ćete da dodatno i značajnije ubrzate sajt. Pomoći će vam oko optimizacije slika i keširanje statičkih delova sajta kako bi dodatno ubrzali sajt i time smanjili opterećenje na nalogu.

Postavljanje njega je polu automatsko. Jednostavno trebate da kliknete kao na slici ispod:

litespeed1 Domain key

Kada kliknete osvežiće vam se strana i treba da prođe neko vreme kako bi sistem sam odradio i postavio key. Kada bude gotovo u polju biće prikazane zvezdice. Nakon toga je potrebno da kliknete na dugme Link To QUIC.cloud kao na slici ispod:

litespeed2 Domain key

Nakon klika bićete preusmereni na sajt quic.cloud gde imate opciju da se registrujete ili da preskocite prijavu i samo povežete sajt sa quic.cloud servisom klikom na dugme stay anonymus.

litespeed3 Domain key

Mi savetujemo u ovome da kreirate nalog unosom email adrese jer ćete imati tako dodatne opcije kao i pregled korišćenja keširanja i optimizacije.

Sobzirom da je ovo premium opcija i kako hosting provajder ( u ovom slučaju mi) plaćamo ovu mogućnost a vi dobijate bez ikakve dodatne naknade već imate plaćenu opciju kojom koristite optimizaciju slika i CDN. Ovim ćemo se više baviti u drugim člancima.

Sada na istom mestu u general opcijama je potrebno da dodatamo IP adresu servera gde se nalazi vaš sajt. Klikom na „Check my public IP from DoAPI.us“ pojaviće se ip adresa servera odmah pored kao na slici i sve što treba jeste da selektujete ip adresu i unesete u polje iznad i potom kliknete na Save Changes.

litespeed4 Domain key

Ovim je kompletno završeno podešavanje domain key i povezivanje sa quic.cloud.

Scroll to Top