.RS nikad jeftiniji

Promocija Avgusta meseca najjeftiniji .RS ikada. Za samo 1650 dinara za obnovu ili registraciju.
Transfer podrazumeva se potpuno besplatan.


Provera i registracija domena ovde.


Kratko podsećanje zašto je domen .RS bolji izbor od internacionalnih ekstenzija kao što je .com, .net…

Pre svega .RS označava da je vaš sajt namenjen Srpskom tržištu. To odmah pretraživačima kao što je google, bing, yahoo, yandex govori da korisnici interneta ukoliko pretražuju ono što vi nudite da servira baš vaš sajt pre nego isti sajt sa ekstenzijom .com ili bilo kojom drugom.

Zašto je to tako?

Zato što je sve stvar statistike kod njih. A statistika kaže da je mnogo veća verovatnoća da ako ste iz Srbije tražite nešto iz Srbije i da će vam trebati nešto što nude Srpski sajtovi za vas koji ste iz Srbije nego neki internacionalni.

Logičniji izbor?

Ako sam online prodavnica i prodajem na Srpskom tržištu onda ću svakako izabrati .rs jer će klijenti mahinalno da kucaju moj domen sa ekstenzuijom .rs znajući da je to Srpski sajt.

Može li .com i da se doda /rs/ i slično za Srpsku verziju i slično?

Ukratko: Može. Da li je najbolje rešenje? Ne.
Videli ste da sve kompanije koje posluju širom sveta u svakoj zemlji zakupe ekstenziju u kojoj posluju. Koka kola koristi .rs za Srbiju pa ako se vodimo tom logikom, da ako firma koja ima milijarde na raspolaganju za stručnjake i istraživanja zašto koristi .rs čak i za ovako malo zemlju kao što je naša onda nam je sasvim jasno da se domen kupuje u odnosu na onu zemlju koja nam je ciljna grupa.

Scroll to Top