Blokirana stranica na Facebook-u

Da li Vam se desilo da imate neku stranicu a onda se ujutru ulogujete na svoj Facebook nalog i vidite da je Vam je stranica ugašena/blokirana ili neki sličan razlog?

Ukoliko jeste i to bez ikakvog upozorenja ili obrazloženja niste sami. Postoje jos mnogo ljudi kojima se ovo desilo!

Najveća Facebook stranica vezana za inženjere Interesting Engineering je doživela isto i to ima 6.5 miliona fanova!

Malo istorije

U 2011 ARS Technica je svoju Facebook Page izgubila zbog lažnih optužbi. Jednostavno je facebook ugasio potpuno bez ikakvog razloga i razmatranja po automatizmu!
Nakon puno poslatih emaila od strane vlasnika stranice nisu dobili ni jedan odgovor. Stranica je jednostavno bila ugašena i to je to. u tom trenutku su se pridružili puno vlasnika ugašenih stranica gde su zajedno pokušali da prošire vest o baguvanju facebooka i gašenje stranica zbog lažnih prijava.

Danas

Danas situacije nije ni malo drugačija. Kao što se desilo IE dešava se i drugima. Samo se za ovo čulo jer oni imaju 6.5 miliona lajkova. Jednostavno Facebook ne želi da promeni i da ispravi svoj bug.

Mi smo takođe imali Facebook stranicu pre 2 godine sa 25 000 lajkova ali zbog prijava nam je bila potpuno zatvorena bez mogućnosti žalbe ili povratka.
Pokušali smo da rešimo situaciju tako što smo slali veliki broj email poruka na razne načine, zvanične i nezvanične načine ali nismo dobili ni jedan jedini odgovor. Kao poslovni korisnik koji je plaćao reklamu za tu stranicu i potršio nekih 2000 evra za promociju nismo imali nikakva prava.

Za firmu koja raste svakog dana sve više i više Facebook (344 milijarde dolara trenutno) jednostavno ne obraća pažnju na ovekve propuste koliko god veliki bili. Naša stranica u odnosu na IE je previše mala ali svakako bi trebalo pod hitno da reše ovakav ozbiljan propust.

Ukoliko imate konukreciju ili neprijatelje na Facebook-u? Mogu vas ugasiti vrlo lako, samo je potrebno da vas dovoljan broj puta prijave i vi ste završili.

Šta možete da uradite?

Apsolutno NIŠTA!

Jednostavno nemoćni ste i to je to. Ni na koji način ne možete da se žalite na njihovu odluku. Oni takođe ne proveravaju prijave koje stignu već blokiraju ili obrišu stranice preventive radi jer znaju da svakog dana imaju sve veći broj korisnika.

Ukoliko ste razmišljali da uložite razmislite ponovo!

Scroll to Top