eM Client podešavanje

  1. Početna
  2. Email
  3. Kako
  4. eM Client podešavanje

Kao jedan od popularnih Email klijenata eM klijent je takođe lako podesiti kao i ostale druge (sem outlook koji je prepun bagova).

Pa da počeno, pre svega čim ste ovde znači da ste ga skinuli i insttalirali. Na početku nakon instalacije dobijete sledeću sliku ali u ovom trenutku ne trebate da idete next već da kliknete ispod na “Mail”.

Ovde su vam ponuđeni najpopularniji mail serveri gmail, outlook,yahoo,exchange i other. Vi izaberite Other, neće se ništa posebno desiti samo će posiveti blago i onda idemo next.

Kada ste izabrali Other u prethodnom koraku u ovom koraku unosite vašu email adresu kao u primeru mi smo stavili naravno našu.

Ovaj korak je bitan iz razloga zato što se odlučujete da li ćete da skidate emailove na svoj računar ili će ostajati na serveru.

POP3 – Ukoliko Emailove skidate u svoj računar to znači da neće biti opasnosti da se vaš hosting nalog prepuni emailovima i da se blokira i time suspendujete sajt.

IMAP – Ukoliko Emailove držite na serveru možete da podesite email klijent i na telefonu i na drugom računaru i onda da sinhronizujete putem IMAP i da tako svuda vidite emailove za razliku od prve opcije POP3 gde su majlovi samo u vašem računaru i to je sve.

Pored toga postoji još jedna bitna stavka a to je email server tu unesite mail.vasdomen.nesto a ne kao na primeru gde smo mi uneli naš domen mail.webhostingsrbija.rs. Znači koristite vaš domen. Ukoliko niste sigurno kontaktirajte podršku.

 

U ovom koraku se podešava isto kao u prethodnom samo što je ovde odlazni email u pitanju ali je podešavanje identično prethodnom.

 

Ovde se vrši provera da li je sve u redu kao što će u 99% slučajeva biti prijaviće vam kao i kod nas da je sve u redu. Ukoliko nije pojaviće vam se dugme “Fix” gde će pokušati da reši problem, ako i tada ne uspe javite nam se na livechatu pa da probamo da rešimo problem.

Poslednji korak što se tiče podešavanja a to je vaše ime i nalog. Vaše ime je bitno iz razloga jer će se ono pojavljivati u Emailu kada budete slali emailove. A account name nije bitan to je samo za vas kako bi ste razlikovali ako budete imali više email naloga.

Ovde je samo obična potvrda kliknete finish i to je sve.

Prilično jednostavno zar ne?

Za sva pitanja i nedoumice javite se na liveChat.

Djordje
Share