eM Client podešavanje

Kao jedan od popularnih Email klijenata eM klijent je takođe lako podesiti kao i ostale druge (sem outlook koji je prepun bagova).

Pa da počeno, pre svega čim ste ovde znači da ste ga skinuli i insttalirali. Na početku nakon instalacije dobijete sledeću sliku ali u ovom trenutku ne trebate da idete next već da kliknete ispod na „Mail“.

emclient1 eM Client podešavanje

Ovde su vam ponuđeni najpopularniji mail serveri gmail, outlook,yahoo,exchange i other. Vi izaberite Other, neće se ništa posebno desiti samo će posiveti blago i onda idemo next.

emclient2 eM Client podešavanje

Kada ste izabrali Other u prethodnom koraku u ovom koraku unosite vašu email adresu kao u primeru mi smo stavili naravno našu.

emclient3 eM Client podešavanje

Ovaj korak je bitan iz razloga zato što se odlučujete da li ćete da skidate emailove na svoj računar ili će ostajati na serveru.

POP3 – Ukoliko Emailove skidate u svoj računar to znači da neće biti opasnosti da se vaš hosting nalog prepuni emailovima i da se blokira i time suspendujete sajt.

IMAP – Ukoliko Emailove držite na serveru možete da podesite email klijent i na telefonu i na drugom računaru i onda da sinhronizujete putem IMAP i da tako svuda vidite emailove za razliku od prve opcije POP3 gde su majlovi samo u vašem računaru i to je sve.

Pored toga postoji još jedna bitna stavka a to je email server tu unesite mail.vasdomen.nesto a ne kao na primeru gde smo mi uneli naš domen mail.webhostingsrbija.rs. Znači koristite vaš domen. Ukoliko niste sigurno kontaktirajte podršku.

 

emclient4 eM Client podešavanje

U ovom koraku se podešava isto kao u prethodnom samo što je ovde odlazni email u pitanju ali je podešavanje identično prethodnom.

 

emclient5 eM Client podešavanje

Ovde se vrši provera da li je sve u redu kao što će u 99% slučajeva biti prijaviće vam kao i kod nas da je sve u redu. Ukoliko nije pojaviće vam se dugme „Fix“ gde će pokušati da reši problem, ako i tada ne uspe javite nam se na livechatu pa da probamo da rešimo problem.

emclient6 eM Client podešavanje

Poslednji korak što se tiče podešavanja a to je vaše ime i nalog. Vaše ime je bitno iz razloga jer će se ono pojavljivati u Emailu kada budete slali emailove. A account name nije bitan to je samo za vas kako bi ste razlikovali ako budete imali više email naloga.

emclient7 eM Client podešavanje

Ovde je samo obična potvrda kliknete finish i to je sve.

emclient8 eM Client podešavanje

Prilično jednostavno zar ne?

Za sva pitanja i nedoumice javite se na liveChat.

Scroll to Top