Kako da aktivirate/instlirate SSL?

Osnovni SSL je besplatan za svaki domen na hosting nalogu. On je dovoljan za 99% sajtova. SSL se na našem hostingu instlira automatski za svaki domen na svakom hosting nalogu svakog jutra u 6 ujutru. Tada se i obnavlja ukoliko je onaj prethodni istekao. U tom slučaju imate aktivan SSL uvek.

Kako da instlirate SSL?

SSL instlirate u 3 klika tako što se ulogujete na cPanel pa zatim kliknete na SSL/TLS Status.

ssltlsstatus Kako da aktivirate/instlirate SSL?

Kada vam se otvori nova strana. Potrebno je da štiklirate svuda gde imate crven katanac pored polja za štikliranje i domena a ako je sve onda štiklirate pored Domain reči kako bi ste sve odjednom štiklirali i kliknete na dugme Run AutoSSL.

sslinstlacija Kako da aktivirate/instlirate SSL?

Kada ste to uradili videćete da je AutoSSL in progress… a to znači da morate malo da sačekate od par sekundi do par minuta. Kada se to završi imate uspešno instliran ssl i pokazaće vam se umesto crvenog katanca sada zeleni. Kao na slici ispod.

sslinstlacija2 Kako da aktivirate/instlirate SSL?

Time ste kompletno završili instalaciju SSL-a. Sada je potrebno da napravite redirekciju da svako ko poseti vaš sajt otvori mu se automatski sa SSL-om tj sa HTTPS umesto sa HTTP.

Redirekcija na HTTPS

Za wordpress promena sajta iz HTTP u HTTPS uputstvo.

Redirekcija na HTTPS (SSL) uputstvo.

U slučaju da vam sajt ne pokaže katanac to znači da se nešto na sajtu i dalje učitava sa HTTP pa u tom slučaju ispratite ovo uputstvo kako da dobijete katanac. (više nije zelen, to je bilo pre godinu dana)
Imajte na umu da je SSL jako bitan i zbog rangiranja na googlu. Takođe google blokira sve što vam se učitava sa HTTP ako je posetilac redirektovan na HTTPS od decembra 2019 godine.

Scroll to Top