Kako da povežete svoj domen sa Wix sajtom

Procedura za povezivanje domena sa wix.com sajtom.

Pre svega da istaknemo jednu očiglednu stvar, a to je da bi ste svoj domen povezali sa wix sajtom potrebno je da kupite kod premium plan barem ono najosnovnije da povezivanje domena sa sajtom što je 4 evra mesečno, odnosno 50 evra za običan sajt što kod nas recimo košta 800 dinara za istu stvar za godinu dana.

Kod nas za 800 dinara dobijete i email server ali na wixu dobijate puno templata i odradite običan sajt u par klika. Naravno u jednom od naših postova videćete potpuno besplatan program koji pravi sajtove identično kao i wix.

Da se vratimo sada na proces povezivanje sajta sa wix-om. Kupili ste premium plan u iznosu od 50 evra za godinu dana i sada sve što trebate jeste da podesite nameservere na wix servere kako bi ste svoj sajt povezali sa domenom.

Prvi korak jeste da se ulogujete na wix a zatim na Domains strani

povezivanje wix sa domenom

povezivanje wix sa domenom

Kliknite na „Connect a domain you alredy own“ time ćete krenuti dalje za povezivanje.

U sledećem koraku kliknite na sajt koji želite da povežete sa domenom i kliknite na Next.

U polju „What’s your domain name?“ unesete svoj domen koji želite da povežete sa svojim sajtom.

Kliknite na next i pratite dalja uputstva na ekranu.

Sledeći korak jeste da tamo gde ste kupili domen podesite nameservere na wix nameservere (ukoliko ste kupili domen kod nas, promenu nameservera možete da uradite na ovom sajtu tako što se ulogujete klikom na Prijava u gornjem desnom uglu).

Wix Nameserveri su:

ns0.wixdns.net
ns0.wixdns.net

Nakon što ovo uradite potrebno ej da čekate od 2 sata do 48 sati da prođe dns propagacija i da se sve to lepo poveže. U ovom trenutku ništa ne možete da uradite da bi se ubrzao proces jednostavno takva je tehnologija da morate da čekate i to je sve.

Scroll to Top