Neograničen hosting, prostor i mesečni bandwidth

Neograničen hosting sam po sebi ne postoji. Jer hard diskovi se uvek prave sa ograničenim brojem gigabajta ili terabajta. Ono što podrazumeva neograničen jeste da se ne meri baš po kilobajtima, megabajtima i gigabajtima i da je tu zapravo potpuna sloboda. Ali na snazi su neka druga vrsta ograničenja kao što je recimo broj fajlova.

Pre svega da objasnimo šta znači shared hosting ukratko.
Osoba zakupi server u nekom datacentru ( Google datacentar ) to podrazumeva da je kupio neku konfiguraciju (isto kao kada kupujete desktop ili lap top računar). Ono što se razlikuje od vaših računara i servera jeste što odmah zakupljujete i konekciju servera jeftini serveri imaju konekciju od 100mbps do 500 mbps.

Na tom zakupljenom serveru napravi pakete i podeli hard disk na naloge od po 2gb, 5gb i tako dalje.

Šta zapravo znači neograničen prostor?

Neograničeni hosting zapravo znači da ne morate da brinete o nekim detaljima po pitanju megabajta ali svakako treba da vodite računa o tome koliko vaš nalog zauzima iz razloga prvo bezbedonosne prirode. Drugi problem koji može da se javi jeste da sajt postane trom jer sadrži nepotrebne podatke, baza postane ogromna i troma i sve ukupno može dovesti do jako loših preformansi. Ista je stvar i sa emailovima, pretraga i sortiranje/analiza emailova biće onemoućena ako se nekontrolisano samo popunjavaju podacima.

Šta znači neograničen mesečni protok?

Neograničeni mesečni protok znači da ne morate da brinete o tome koliko je saobraćaja preneto sa vašegg naloga. Svaki korisnik kada otvori vaš sajt on ostvari neki saobraćaj. Na taj način možete da imate neograničeno poseta iz tog stanovišta. Ali to može da izazove drue probleme recimo ako neko krade vaše slike ili sadržaj sa vašeg sajta, ako imate neograničeni protok teže ćete primetiti te stvari.

Scroll to Top