Poređenje SSD i HDD

Pored raznih testova i raznih ocena svi smo upoznati sa pogodnostima SSD hard diskova. Ali još uvek velika većina nas nema mogućnost da pređe na SSD i da doživi stvarno tu brzinu. SSD hard diskovi pored svoje brzine imaju pogodnosti čuvanje podatke i ako se desi kvar, pored tih bezbednh stvari jedna još jako bitna stvar jeste smanjena potršnja struje za razliku od starih hard diskova.

Ovde smo ubacili jedan snimak kako su testirali razliku u brzini između običnih i ssd diskova. Imajte na umu da su ovo obični računari kao one koje imate vi i mi. A sada zamislite na serveru koje unapređenje donosi i kako onda zaista su brzi naši serveri u odnosu na ostalih hosting kompanija u Srbiji.

Obratite pažnju u nastavku kada otvara photoshop fajl ogromne veličine! To je ono što je nas stvarno fasciniralo!

 

 

Ukoliko niste gledali skoro cene SSD hard diskova moramo Vam reći da više nisu tako skupi. Da solidnih 120gb košta oko 8000 i to sa brzinom upisa čitanja 540mb/s.
Ukoliko ste osoba koja voli igrice definitivno jedan ssd bi Vam puno značio ili ukoliko ste pravi IT profesionalc i potreban Vam je jako brz hosting.

 

Nadamo se da smo Vam približili zašto toliko insistiramo da i ostali hosting provajderi uvedu barem mogućnost nadogranje na SSD hard diskove.

Scroll to Top