Oživljavanje Outlook-a

Iako je outlook prilično zastupljen kod nas on je generalno zaboravljan i zastareo. Jednostavno više se ne koristi i nema razloga da se koristi. Sam Microsoft je prešao na moderniji softver.

Najteža kombinacija koja postoji jeste Microsoft Office 2010 (i stariji) sa starijim operativnim sistemom koji nije windows 10. Tu je potrebna dorada kao što je opisana ispod.

Preporuka je svakako da se uradi update operativnog sistema i samog Office ili u idealnom slučaju da se pređe na nešto modernije kao što je MailBird ili mnogi drugi moderni Email klijenti.

Microsoft outlook 2007 i windows 7/8 za odobrenje tls 1.1 i tls 1.2.

  1. Potrebno je da se uradi update sistema svaki update koji čeka na update morate da uradite. Za windows 7 potrebno je da bude instliran Service Pack 1

2. Potrebno je da se instlira kb3140245, download. Nakon instalacije ide restart računara.

3. Zatim je potrebno da se instalira i pokrene EasyFix koji je postavio sam Microsoft za ovaj problem. Microsoft uputstvo i fajl.

4. Zatim kliknete na Start na računaru i ukucate Regedit pa potom pritisnete enter na tastaturi. Otvoriće vam se prozor za sledeće korake.

5. Sada u putanju: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\Schannel\Protocols
u Protocols potrebno je da kreirate novi Key (desni klik pa new pa key) koji se zovu „TLS 1.1“ i „TLS 1.2“ (bez navodnika). To su kao folderi. Sada u oba ta kreirana idete ponovo na novi Key i kreirate „Client“ (bez navodnika).
Nakon toga potrebno je da u u svakm tom Client keyu i za TLS 1.1. i za TLS 1.2 kreirate DWORD (32bit ili 64bit zavisno od vašeg operativnog sistema) i sa desne strane pojaviće vam se za unos imena a ime ukucate „DisabledByDefault“ (bez navodnika).

Restartujete računar i startujete Outlook.

Ukoliko i dalje neće u podešavanjima za POP stavite port bez SSL-a, ODštiklirajte SSL polje ispod i za SMTP port ukucajte 587 a iz padajućeg menija izaberite TLS ili Auto.

SPA treba da ostane ODštiklirano.

Scroll to Top