Postavljanje CloudFlare

  1. Početna
  2. Domeni
  3. Postavljanje CloudFlare

CloudFlare je CDN (CDN je globalna mreža servera koja brzo dostavlja podatke, koristeći cache (keš) servere kao i PoP “tačke pristupa” koji su, geografski gledano, najbliži korsniku. Vaš statički sadržaj sa sajta je skladišten na svakom od servera na mreži.). Omogućava da se se vaš sajt brže učitava. Može se takođe koristiti i kao besplatan i pouzdan DNS managment domena.

Pre svega je potrebno da idete na sajt cloudflare.com

Kliknite na Add a Site kako bi ste dodali svoj domen.

Unesite svoj domen i kliknite na dugme Add Site.

Kliknite na Free kako bi ste odabrali besplatnu verziju CloudFlare i potom na Confirm plan. Nakon čega pojaviće vam se slika kao ispod gde CloudFlare pokušava da skenira vaš dns rekorde kako bi ih prekopirao u svoj sistem. Sačekajte malo i prebaciće vas samo na sledeću stranu.

Kada završi pojaviće vam se slično kao na sledećoj slici.

Napomena: Ukoliko ne dobijete ništa slično kao na slici ispod sa narandžastim oblačićima ispod onda znači da nije dobro očitao DNS podešavanja i javite se podršci sa screenshotom toga što ste dobili kako bi vam pomogli da nastavite.

Sada ako je sve u redu samo kliknite na Continue.

Sada je potrebno samo da promenite nameservere na domenu. Nameserveri se menjaju tamo gde je domen kupljen. Za domen koji je kupljen kod nas možete da promenite u sledećem uputstvu:

Nakon toga idete dalje i dobićete:

Ovde ostavite kako jeste na Full.

Ukoliko ovde štiklirate AutoMinify javascript,css,html onda ne treba da podesite na plugini za keširanje istu tu opciju. Samo na jednom mestu je ostavite uključeno ili cloudflare ili plugin.

Kada CloudFlare proveri nameservere dobićete email da je sve podešeno i time ste kompletirali podešavanje CloudFlare.

0/5 (0 Reviews)
Djordje
Share