Preformanse web hostinga

Zašto je uptime bitan?

Pre svega uptime je ključna stvar kada je u pitanju hosting jer to znači koliko je on dostupan toliko vaši posetioci mogu da posete vaš sajt.

Šta je uračunato u uptime?

U uptime je uračunato bukvalno sve. I kada se radi restart servera zbog update servera ili svega, zbog kvara na hardveru, zbog greške u softveru. Bukvalno sve što utiče da vaš sajt bude dostupan ili ne.

Postoje takođe hosting provajderi koji garantuju 100% uptime ali u uslovima korišćenja su naveli da u tih 100% se ne računa kada server nije dostupan zbog najavljenih hardverskih zamena ili zbog održavanja ili zbog update servera. Naravno kao što ste već shvatili to je marketinški trik i prevara jer retko ko čita uslove korišćenja.

Uptime za novembar mesec je iznosio 100%. 

Ispod se nalazi uptime za 2018 godinu gde je server bio nedostupan manje od 6 minuta za celu godinu što znači da je ostalo sve vreme bio dostupan za sve.

U ovih godinu dana imali smo i kvar na hard disku ali zbog infrastrukture koju smo postavili server je i tada bio dostupan zbog paralelnih diskova koji rade i time se ne primećuje kada se nešto slično desi.


Januar – 99,998% (sajtovi nisu bili vidljivi 52 sekunde)

Februar – 99,999% (sajtovi nisu bili vidljivi 26 sekunde)

Mart – 100%

April – 100%

Maj – 100%

Jun – 99,997% (sajtovi nisu bili vidljivi 1 minut i 18 sekunde)

Jul – 100%

Avgust – 100%

Septembar – 99,996% (sajtovi nisu bili vidljivi 1 minut i 45 sekunde)

Oktobar – 99,998% (sajtovi nisu bili vidljivi 52 sekunde)

Nobembar – 100%


Pored toga na svakom hosting nalogu imate HTTP/2 aktivan, SSL za svaki domen i subdomen, RailGun i CloudFlare čak i za manje pakete od 800 dinara za godinu dana. Svaki hosting nalog se nalazi na indetičnim serverima koji imaju SSD NVMe u paralelnoj vezi gde je omogućen ovako visok uptime.

Naravno uz sve ove pogodnosti i LiveChat gde je podrška dostupna od 9 ujutru do 1 uveče svakog dana čak i za vreme vikenda i praznika.

I za kraj bih citirao našeg klijenta koji je danas izjavio:

Kako je moguće da ste uvek dostupni?

 

Scroll to Top