Kako da postavite repository git na cPanel

Popularno ovih dana jeste kako da postavite svoj besplatan github.io sajt na cPanel i povezati cPanel generalno sa githubom.

Pre svega potrebno je da imate omogućen Git opciju u cPanelu.

Nakon čega pretpostavimo da imate već repositorie kreiran na githubu koji je spreman da bude postavljen na sam cPanel.

Idite na svoj github repositorie i zatim klikntie na „Clone or download“ pojaviće vam se prozorčić i u njemu link koji kopirate, kao na slici ispod.

github na cPanel

Taj link koji ste iskopirali (u našem slučaju je: https://github.com/webhostingsrbijaRS/we…) potrebno je da ubacite u cPanel.

Otvorite cPanel zatim nađite opciju „Git Version control“ i zatim kliknite na „Create“ (plavo dugme). Kao na slici ispod.

github na cpanel

Nakon čega pojaviće vam se sledeći prozor:

github na cpanel

U polje „Clone URL“ unosite onaj url koji ste kopirali sa github-a

U „repository path“ postavice vam automatsku putanju a vi postavljate putanju za taj repository, public_html svakako treba da stoji ali može i dodatni folder ( na primer: public_html/test) ukoliko ste kao mi u primeru kreirali besplatan sajt na pages.github.io onda unesite samo public_html.

U „repository name“ ne morate ništa da unosite ostavite kako jeste i kliknite na dugme ispod „Create“.

Ukoliko je sve u redu dobićete poruku u desnom gornjem uglu:

Information:The system successfully initiated the clone process for the “webhostingsrbijaRShub.io.git” repository. The system may require more time to clone large remote repositories.

Kao što piše prošlo je sve u redu i potrebno je da sačekate neko vreme (zavisi od mnogo čega i nema otprilike, jednostavno morate da imate strpljenje i da sačekate) i pojaviće vam se na toj strani.

Time ste završili sve.

Scroll to Top