Kako da postavite repository git na cPanel

  1. Početna
  2. cPanel
  3. Kako
  4. Kako da postavite repository git na cPanel

Popularno ovih dana jeste kako da postavite svoj besplatan github.io sajt na cPanel i povezati cPanel generalno sa githubom.

Pre svega potrebno je da imate omogućen Git opciju u cPanelu.

Nakon čega pretpostavimo da imate već repositorie kreiran na githubu koji je spreman da bude postavljen na sam cPanel.

Idite na svoj github repositorie i zatim klikntie na “Clone or download” pojaviće vam se prozorčić i u njemu link koji kopirate, kao na slici ispod.

github na cPanel

Taj link koji ste iskopirali (u našem slučaju je: https://github.com/webhostingsrbijaRS/we…) potrebno je da ubacite u cPanel.

Otvorite cPanel zatim nađite opciju “Git Version control” i zatim kliknite na “Create” (plavo dugme). Kao na slici ispod.

github na cpanel

Nakon čega pojaviće vam se sledeći prozor:

github na cpanel

U polje “Clone URL” unosite onaj url koji ste kopirali sa github-a

U “repository path” postavice vam automatsku putanju a vi postavljate putanju za taj repository, public_html svakako treba da stoji ali može i dodatni folder ( na primer: public_html/test) ukoliko ste kao mi u primeru kreirali besplatan sajt na pages.github.io onda unesite samo public_html.

U “repository name” ne morate ništa da unosite ostavite kako jeste i kliknite na dugme ispod “Create”.

Ukoliko je sve u redu dobićete poruku u desnom gornjem uglu:

Information:The system successfully initiated the clone process for the “webhostingsrbijaRShub.io.git” repository. The system may require more time to clone large remote repositories.

Kao što piše prošlo je sve u redu i potrebno je da sačekate neko vreme (zavisi od mnogo čega i nema otprilike, jednostavno morate da imate strpljenje i da sačekate) i pojaviće vam se na toj strani.

Time ste završili sve.

Djordje
Share