.win je poskupeo

20 avgusta 2018 .win je poskupeo sa 300 dinara na 1350 dinara. Iako je od kada je nastao dugi niz godina držao jako nisku cenu što je pogodilo mnogima koji imaju neki servis ili neke test sajtove sada je cena to znatno promenila.

Nije bilo naznaka da će se cena promeniti iako se govorilo da će cena .win postati regularna i trajna kao i da nije bilo najava od strane registranta za promenu cena to se ipak desilo.

Ko je obnovio domen pre 20 avgusta mogao je da obnovi po staroj jeftinoj ceni od 300 dinara od 20 avgusta ove godine cena obnove je veća kao sama cena registracije.

Naravno ova cena je neodrživa jer svi koji su koristili .win su koristili zbog niske cene koja se nije menjala godinama i ulivala je sigurnost ali evo to se promenilo pa sada svako mora da izabere opciju koja je najbolja za njega.

Postoje dve opciju ovom slučaju, da platite paprano skupu obnovu (za 1000 dinara više), u ovom slučaju možete i da čekate poslednji dan da se slučajno ne dozovu pameti i da vrate cene kakve su bile. Jer u tom slučaju ništa ne gubite svakako jer ipak ste se odlučili za obnovu.

Druga opcija jeste da pređete na neki drugi domen koji je takođe jeftin i da uradite redirekciju sa svog .win domena na taj novi. Naravno ukoliko je ovo opcija koju birate, birajte neku stabilniji domen kao što je .com .net .info .org. rs. Cena .in.rs je 500 dinara pa možete da razmislite o toj opciji čak i da poskupi nekad u budućnosti (cenu diktira RNIDS – Registar nacionalnog Internet domena Srbije) neće biti sigurno duplo skuplje.

Na strani cenovnik domena videćete da gomila domena koji su bili takođe jeftini u paketu sa .win više nisu. Ovo je ogromna izmena za sve koji su koristili i druge jeftine ekstenzije.

Naša preporuka:

ukoliko vam je ostalo više od 2 nedelje do isteka, kupite novi domen (primer .in.rs) i uradite redirekciju sa svog .win domena na .in.rs. Kako da uradite redirekciju napisaću u drugom članku kako bi ste zadržali poziciju na google pretrazi. Ukoliko vam onda ona nije bitna, obična redirekcija u cPanelu biće dovoljna.

Scroll to Top