Uplata i aktivacija

Često pitanje se pojavljuje kada će mi biti aktivni domen i hosting nakon što izvršim uplatu. Pa evo ovim postom da sumiramo i objasnim kada možete da očekujete.

Uplata putem uplatnice/eBankinga/mBankinga(aplikacija) u pošti/banci

Ukoliko izvršite uplatu do 15 časova, vaša uplata biće na računu istog dana a samim tim i aktivacija domena i hosting usluge biće tog dana.

Koliko se to zapravo čeka?
Tu čekamo da mesto gde ste uplatili proknjiži vašu uplatu (putem ebankinga/mbankinga ide duplo brže) pa onda se ta uplata prosleđuje našoj banci (gde se ponovo čeka proknjiženje). Primetili smo da uplate iz manjih mesta (naselja i varoši) stižu sporije iz nekog razloga.

Vreme obično ukoliko se uplati pre podne (do 12 časova) uplata legne na naš račun sat vremena do 2 sata nakon što izvršite uplatu.

Kada uplatu izvršite posle 15 časova velike su šanske da uplata legne sledećeg dana (ujutru do 12 časova) kada će i sama aktivacija domena i hostinga. Ovo nije pravilo jer nekada uplata izvršena i u 18 časova legne tog istog dana (ovo je jako retko!).

Uplata putem paypal-a

Uplata legne odmah i aktivacija je automatska iste sekunde.

Uplata karticom na sajtu

Plaćanje karticom podrazumeva da na sajtu kucate broj akrtice, datum isteka i trocifreni broj na poleđini kartice. Aplikacije banke spadaju u mBanking ali nisu plaćanje karticama.

Uplata legne odmah i aktivacija je automatska iste sekunde.

Da li dobijam neko obaveštenje kada se izvrši aktivacija?

Da. Nakon što uplata legne na naš račun, sama aktivacija traje par sekundi (do minuta) a onda vam stiže email sa obaveštenjam da je hosting/domen aktivan i možete da ga koristite.

Kako mogu da dobijem podatke za uplatu?

Podatke za uplatu dobijate na email kada završite porudžbinu.

Scroll to Top