Abuse

Abuse hosting

Šta znači Abuse hosting? U slučaju da vaš sajt koji je hostovan na našim serverima krši od nekih pravila. A to je da šalje spam ili postavljanje zlonamernih kodova ili bilo koji nelegalni sadržaj ili radi ilegalne akcije.

U slučaju da je došlo do zvanične prijave od strane datacentra gde iznajmljujemo servere ili direktno na našem sajtu procedura je sledeća:

  • kontrola naloga da li su istiniti navodi iz prijave da zaista vaš nalog krši pravila
  • ukoliko je to tačno, privremena suspenzija naloga i kontakt vlasnika hosting paketa, ukoliko vlasnik paketa ne odgovori od 24h smatraćemo da je svestan kršenja tih pravila i onda sledi trajna suspenzija
  • ukoliko vlasnik hosting paketa odgovori u roku od 24h sa obrazloženjem i sa odgovorom na žalbu onda ćemo postupiti u skladu sa pravilima i sa daljim dijalogom između onog ko je poslao žalbu i vlasnika naloga u tom slučaju može rezultovati brisanje spornog sadržaja ako je sadržaj u pitanju ili obustava naloga ukoliko je došlo do kršenje naših pravila

Imajte na umu da mi nismo pravna ustanova i da mi ni na koji način ne možemo da ustanovimo da li neko krši pravila kada je u pitanju registrovana imena, patenti i slično. Za sva ta i slične situacije su nadležni sudovi kod nas i u svetu. Ukoliko imate takvih žalbi potrebno je da podneste tužbu protiv osobe koja krši vaša prava jer ovim abuse žalbom ništa ne možemo da uradimo.

Nalog biće suspendovan i prezentacija biće uklonjena samo ukoliko dobijete pravosnažnu odluku od suda da osoba krši vaša prava i da sud zahteva da se prezentacija ukloni.

Abuse domen

Imajte na umu da kod abuse domena kao i kod hostinga mi ne možemo da ustanovimo da li neko krši pravila i patente ili je registrovao neko zaštićeno ime. U slučaju ovoga mi možemo da ukinemo domen samo ukoliko dobijemo pravosnažnu presudu od suda da se domen otkaže ili preda vlasniku koji ima prava na to.

Scroll to Top