Alibaba ostvaruje više prihoda nego Amazon i eBay zajedno

Kineski e-commerce gigant Alibaba je eksplodirao u smislu zarade na četvoromesečnom periodu koji se završio 30 septembra. Zarada je porasla za 55 procenata na 34.29 milijardi jena (5 milijardi dolara), što je više nego Amazon i eBay zajedno.

„Naša velika profitabilnost omogućila nam je da investiramo u sledeće razvojne projekte kao što je cloud computing, digital media, zabava i naravno inovacije u svetu. Mi očekujemo da svaki od ovih biznisa koje ćemo pokrenuti bude na duže staze i da će donositi dobar kvaliteti svojim korsnicima a i svojim vlasnicima.“ Rekao je vlasnik Alibabe.

Prihod od ove kompanije porastao je 41 procenat u odnosu na prošlu godinu od 28.49 milijarde jena.

Net vrednost je 7.1 milijarda jena (1.05 milijarda dolara) se povećala na 22.7 milijardu jena (3.35 milijardu dolara).

„Pored visokih preformansi sadašnjeg e-commerce biznisa mi smo zadovoljni sa ubrzanim rastom i našeg cloud computinga.“ Rekao je Daniel Zhang, CEO of Alibaba Group.

Alibaba media i digital entertainment je ponovo reformisan u ponedeljak dostigao prihod u porastu od 302 procenta godinu za godinom. Većinom zahvaljući Youku Tudou, lokalnoj alternativi YouTube koji je inače zabranjen i blokiran u Kini.

Kopnaija je ovaj izveštaj objavila samo nekoliko dana pre kineskog dana kupovine 11 novembra koji je svetski najveći dan online kupovine, čak veći 10 puta od američkog „Cyber Monday“. Alibaba je osvojila svetski rekord u prihodu od 91.2 milijardu jena (14.32 milijardu dolara) za samo jedan dan!

Moramo da napomenemo da 11 novembra prošle godine bili su jako veliki popusti pa svakako vredi sačekati i pogledati šta se krije na njihovom sajtu aliexpress.com.

Srećna kupovina!

Scroll to Top