Google-ov novi metod plaćanja

Kada je Google testirao njihov „Hands Free“ metod prošle godine, niko nije znao zapravo o čemu se radi. Novi servis omogućava korisnicima da plaćaju tako što će samo reći „pay with Google“.

Novi servis je u stvari aplikacija koja radi na Androidu 4.2 ili novije kao i na iOS uređajima od iPhone 4S pa novije. Kada pokrenete aplikaciju, kreiraćete nalog koji će biti povezan sa Vašom karticom. Nakon toga postavicete svoju sliku i to je sve. Prilikom kupovine ili plaćanje bilo čega jednostavno sistem funkcioniše sa kasom za plaćanje putem bluetooth ili wifi. I ukoliko želite da platite putem google potrebno je samo da izgovorite „pay with Google“ vaša slika biće poslata na kasu gde će osoba iza kase videti vašu sliku i potvrditi da ste to vi.

Trenutno ovaj metod je omogućen samo u  McDonald’s i Papa John’s. Aplikacija biće takođe odvojena od Google play. Mnogi su izrazili zabrinutost za bezbednost ovog sistema plaćanja pa se govori o tome da na kasi stoji kamera koja će vršiti prepznavanje lica kao dodatni sigurnosni metod.

Scroll to Top