Kako da kreirate atraktivne postere za facebook ili instagram bez fotošopa

Kreiranje postova na bilo kojoj društvenoj mreži je izazov ne samo da je potrebno da kreirate tekstualni deo koji treba da bude kratak ali upečatljiv već je potrebno da skrenete pažnju na taj tekstualni deo, a to se radi pomoću grafičkog elementa a to je slike. Kako god postavljali post kao link svog sajta ili upload slike sa tekstom uvek se tu nalazi onaj deo kako da ta slika izgleda a ne stojite baš sa znanjem fotošopa ili nekog drugog grafičkog programa.

Solucije kao što je pait ili bilo šta slično tome imaju samo kontra efekat tako da se u tom slučaju nemojte ni truditi.

Napomena: Mi ni na koji način ne sarađujemo sa ovim sajtom niti imamo bili kakav kontakt. Ovo je samo naša preporuka u gomili sličnih sajtova kako možete da olakšate sebi.

Sajt koji preporučujemo jeste https://www.canva.com/

On u sebi sadrži ogroman broj template (naravno govorimo o besplatnoj varijanti postoje i plaćene sa mnogo više opcija ali ovo je stvar osnovong uređenja).
Nakon registracije imate početnu stranu gde možete da ukucate baš ono što vam treba a u našem primeru jeste „facebook post“

download 16 Kako da kreirate atraktivne postere za facebook ili instagram bez fotošopa

Gde će vam izbaciti template koje možete da koristite besplatno. Kod svake slike imate i tri tačke gde možete da birate slične modele tog template pa koji vam više izabera klikneete i onda potvrdite na dugme „Use this template“ da želite da koristite taj template.

download 17 Kako da kreirate atraktivne postere za facebook ili instagram bez fotošopa
download 18 Kako da kreirate atraktivne postere za facebook ili instagram bez fotošopa

Nakon što izaberete svoj template pojaviće vam se novi prozor sa tim tempalteom koji ste odabrali dobijete novu radnu površinu gde radite menjate i dodajete.

download 19 Kako da kreirate atraktivne postere za facebook ili instagram bez fotošopa

Imajte na umu da prilikom izbora slika ili bilo čega sa leve strane ono što je označeno „krunom“ ili znakom dolara „$“ je zapravo premium i da bi ste to koristili morate da platite. Ono što je besplatno nema oznaku (barem ne u trenutku pisanja ovog članka).

Takođe možete da dodate i svoje slike kao što smo u primeru mi uradili.

OK sada ste se igrali i napravili ono što želite jedino što preostaje jeste da skinete sliku i postavite na svoj članak na sajtu ili post na stranici a to možete da uradite tako što kliknete na strelicu pored „publish to facebook“.

download 20 Kako da kreirate atraktivne postere za facebook ili instagram bez fotošopa

Pazite u ovom koraku ako nemate ni jednu premium sliku ili dodatak kao kod nas pojaviće vam se samo Download dugme a ukoliko imate neki premium dodatak pisaće vam „Pay and Download“ i pokazaće vam šta je premium na toj strani koju skidate.

Takođe iako premium po difoltu je besplatan za korišćenje kao u našem primeru on može da sadrži neke elemente koji su premium pa tako pokušavaju da vas nagovore da kupite.

Svakao ovo je besplatan alat i možete sami da kreirate svoj template sa besplatnim stvarima i slikama i još mnogo čega samo pazite da ne koristite premium opcije ukoliko to ne želite.

Alternative ovog sajta

  • Stencil
  • Snappa
  • DesignBold
  • Crello
  • Fotor
  • Piktochart
  • PicMonkey

Aplikacije kao sto je Canva ali na mobilnom telefonu

  • Desygner
  • Adobe Spark
Scroll to Top