Nakon što domen istekne

ukupno dana nakon istekaSTATUSOPIS
1-33Istekao (grace period)Domen prestaje sa radom i biće u statusu mirovanja (sajt neće biti aktivan, email adrese takođe prestaju sa radom i slično) ali domen može biti obnovljen regularnom cenom. Domen sa ovim statusom i dalje može biti obnovljen ili prebačen. Ali imajte na umu da pojedini domeni ističu 31 dana i da onda kreće aukcija.
5istekao (grace period)Domen je postavljen u statusu gde je moguće vršiti aukcije za kupovinu tog domena. U ovom trenutku i dalje možete obnoviti domen po regularnoj ceni. Ukoliko obnovite domen pre nego što se aukcija zatvori, aukcija se automatski zatvara.
31istekao (grace period)U ovom trenutku aukcija se završava i ko je ponudio najviše dobija domen. Ukoliko ima bilo kakvih ponuda u ovom trenutku ste izgubili domen.
34-64Isktekao (restore period)U ovom trenutku domen može da bude obnovljen ali on će koštati 8500 dinara. Ovo je zato što ICANN je tako propisao i naplaćuje više zbog zakašnjenja.
65-69Isekao (čeka brisanje)U ovom trenutku domen više nije moguće obnoviti i čeka brisanje iz registra. Kada domen stigne do ovog statusa više ništa ne možete da uradite.
70ObrisanU ovom trneutku je domen obrisan i slobodan je da ga svako registruje.

Napominjemo da mi vršimo obaveštenja o isteku domena 60, 30, 15, 10, 5, 2 i na dan isteka. Nakon ovoga više ne obaveštavamo. Status domena možete da proverite ispod. Provera važi za internacionalne domene.

Za RS domene važi da domen prestaje sa radom na dan isteka, nakon 30 dana od dana isteka moguće ga je produžiti po regularnoj ceni. Nakon isteka 30 dana od dana isteka domen je slobodan i može ga registrovati ko želi.

Scroll to Top