Ukoliko još niste čuli za CloudFlare, njegova poenta je jasna – udvostručiti brzinu vašeg sajta i zaštititi ga od širokog spektra pretnji na Internetu. Danas milione sajtova, od malih, ličnih blogova, pa do vrlo posećenih portala, vladinih sajtova i sajtova velikih kompanija, koriste ColudFlare da bi ubrzali učitavanje web stranica i svoje sajtove učinili sigurnijima. CloudFlare ima više od 65 milijardi prikaza stranica mesečno, što predstavlja veći promet nego što ga imaju Amazon, Wikipedia, Twitter, Zynga, AOL, Apple, Bing, eBay, PayPal i Instagram zajedno. 25% današnjeg web prometa prolazi kroz CloudFlare.

CloudFlare je dizajniran na način da ubrza i štiti sajtove koji su hostovani na našim serverima, pružajući vašim posetiocima još bolje iskustvo.

Kako promet prolazi kroz CloudFlare sistem, obavlja se razlika između statičkog i dinamičkog sadržaja vašeg sajta . Statični delovi (slike, CSS, JavaScript i sl.) ostaju u CloudFlare cache sistemu određeni vremenski period kojeg sami prilagođavate. Dok se statični sadržaj nalazi u cacheu, CloudFlare će ga posetitelju ponuditi s geografski najbliže lokacije (recimo u beogradu pošto tamo ima svoj datacentar) i tako značajno ubrzati učitavanje vaše web stranice. Iako kroz CloudFlare prolazi i dinamički sadržaj, on se ne čuva u cache sistemu kako ne bi došlo do nepravilnosti u radu pojedinih delova stranica.

Inteligentni cache sistem smanjuje potrošnju bandwidtha, što znači da štedite i novac. Osim toga, smanjuje se opterećenje servera, a samim tim vaše web aplikacije rade brže i efikasnije nego ikada pre. U proseku, sajtovi koji koriste CloudFlare troše 60% manje bandwidtha i imaju 65% manje zahteva upućenih prema web serveru. Konačan rezultat je otprilike 200% brže učitavanje stranica, što rezultira većom popularnosti vašeg sajta i zadovoljnijim posetiocima.

CloudFlare nudi sistem zaštite koji pokriva DDOS napade, razne metode hakovanja, objave spama na forumima, komentarima ili iskorištavanja kontakt obrazaca za slanje spama. Sistem je inteligentan, te je sposoban sam učiti i prilagođavati svoje mehanizme u zavisnosti o vrsti i načinu napada. Što više sajtova i posetitelja koristi CloudFlare, to je manji broj “lažnih uzbuna” i više detektiranih pravih pretnji za vaš sajt. Promet se analizira u realnom vremenu, na bazi nekoliko stotina miliona posetitelja, i prilagođava situacijama, tako da dobar, legitimni promet prolazi, a loš, maliciozni promet ne prolazi do vašeg sajta ili vaših posetioca.

S vremenom, cilj je postizanje znatno veće sigurnosti na Internetu, a napade na sajtove učiniti reliktom prošlosti. Sobzirom na sadašnju veličinu CloudFlare platforme, količini uspešno zaustavljenih napada na sajtove, koji se već sada mere u milionskim brojkama svakog dana, CloudFlare sistem je na dobrom putu da to i postigne.
error522 Šta je Cloudflare?

Ovo je najuobičanija greška koja se viđa kada je upitanju cloudflare.

Na našem serveru imate potpuno BESPLATNO i RailGun aktivan.

RailGun

CloudFlare je za njegove partnere (i mi smo partner CloudFlare) omogućio da svojim klijentima pruže i dinamičko keširanje sadržaja kroz RailGun.

Tako smo i mi omogućili svim našim korisnicima da jednim klikom pokrenete i tu vrstu keširanja.

railgun cloudflare webhostingsrbija

RailGun pomaže i kod onog prvog bajta prilikom učitavanja stranice, tj forsira odmah prikaz sajta gotovo treptajem oka. TTFB je brži za oko 90% sa RailGun-om.

 

Scroll to Top