Ručni backup i restore naloga u cPanelu.

Restore je ogranicen na 4 puta u 30 dana. Ukoliko želite da uradite restore fajlova a ima ih vise od 3, potrebno je da skinete vaš backup naloga klikom na „generate download“ i da rucno uplodujete fajlove preko File Managera inače udarićete u limit.

Automatski restore naloga

Pre svega pristupimo cPanelu. Ukoliko imate problema i ne znate kako.

Na ovom uputstvu možete da nađete uputstvo za pristup cPanelu:
https://www.webhostingsrbija.rs/reset-cpanel-lozinke-ili-auto-login-na-cpanel/

Zatim nadjemo ikonice (one su pri vrhu) za backup.

restore Restore naloga ili fajlova

Restore celog naloga

Za povracaj celog naloga kliknemo Full Account Backups. I u tom trenutku dobijemo listu backup naloga koje postoje. Ono sto je vama potrebno jeste dugme Restore.

fullrestore Restore naloga ili fajlova

Kada kliknemo na dugme Restore odmah ispod (malo levo) pojaviće se novo plavo dugme Add to Restore Queue na koje kliknemo. I u tom trenutku vaš zahtev za restore staviće se u listu restore koju možete da vidite u cPanelu na home stranici gde ste kliknuli Full Account Backups imate i ikonicu Queue (u drugom redu druga ako se gleda sa desktop računara).

Koliko se čeka ne može nikad da se zna jer zavisi od više faktora kao što su da li je još neki korisnik kliknuo na restore i koji je CPU load na serveru. Kako bi se resursi servera koristili najviše za sajtove i njihovo funkcionisanje odmah je jasno da restore naloga niej u listi prioriteta tako da malo stpljenja je potrebno. Kao što vi ne bi voleli da vam neko sa restore uspori sajt tako ni neko drugi ne bi voleo da vaš restore uspori njegov sajt.

Kada se to završi u Queue biće poruka da je uspešno i to je to.

Restore pojedinačnih fajlova

Postoji opcija i da vratite pojdinačne fajlove a ne samo ceo nalog (pogotovo korisno ako ste obrisali recimo folder teme ili neki fajl). Tu opciju ponovo na cPanel home

restore Restore naloga ili fajlova

Biramo opciju File Backups. Nakon klika pojaviće nam se kao na slici ispod.

restorefile Restore naloga ili fajlova

Kliknemo na File Manager i onda će kao u klasičnom File Manageru da se krećemo po folderima i moći ćemo da štikliramo fajl ili folder koji želimo da povratimo.

restoreselected Restore naloga ili fajlova

Znači prvo selektujemo folder/fajl koji želimo da vratimo a onda na dugme Restore Selected i potvrdom na dugme Add to Restore Queue ponovo će biti poslato na Queue (ikonica u home cPanel) na listi za restore gde možete da vidite kada je gotovo. Odmah sa desne strane se nalazi Restore i videćete da piše Restore in progress.

restorecompleted Restore naloga ili fajlova

To je kompletan restore proces fajlova.

Database i Email restore

Kod emaila i database je isti proces kao i prilikom full backupa klikne se dugme restore pa zatim Add to Restore Queue i to je to.

Scroll to Top