Yahoo hackovan

Prošle noći Yahoo je objavio da je hakovan i da je ukradeno jedna milijarda emailova sa lozinkama.

Navodno propust i curenje podataka je bilo još 2013 godine gde je po navodima internetlivestats.com procurelo oko dve ipo milijarde lozinki što je ukupno trećina svih korisnika interenta.

Ono što je zabrinjavajuće jeste da vi ne možete ništa uraditi po tom pitanju. Ukoliko niste imali aktiviranu dvostruku zaštitiu onda je velika verovatnoća da je vaš email i lozinka već kod nekog drugog.

Podatak da svaka druga osoba ima istu lozinku za ostale sajtove je zabrinjavajući što povlači za soboom da propust na yahoo utiče i na ostale sajtove jer hakeri koji poseduju vaš email i lozinku onda imaju pristup i facebook, instagram i ostalim popularnim sajtovima koje ste koristili.

Jedini način da se zaštitite ako to može da se kaže jeste da aktivirate svuda dvostruku zaštitu gde je to moguće. To znači da vam prilikom logina sa nepoznatog računara stigne sms sa šestocifrenim brojem koji morate da unesete kako bi ste dobili pristup emailu čak i ako znate lozinku. Svi oni koji imali ovaj vid zaštite hakeri čak i što su imali lozinku nisu mogli ništa.

Pored toga jako je bitno da koristite lozinke tipa: NVmNWc5un/[cW{6=

Scroll to Top